top of page
Logo-wo-design.png

FAQ

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Scroll Down

1. KOJI JE PROCES OD PROJEKTA DO REALIZACIJE?

ZATEČENO STANJE

IMG-20181121-WA0010.jpg

Prije svega potrebno je napraviti uvid u postojeće stanje. U koliko postoje nacrti objekta to uvelike olakšava prvi dio posla.

Zatim se radi intervju u kojem klijent iznosi svoje zahtjeve,bilo da se radi o projektiranju ili prijedlogu dizajnerskog rješenja.

Nakon utvrđenih želja klijenta i tehničkih mogućnosti radi se idejno rješenje prema kojem se izrađuje sva potrebna dokumentacija za opremanje ili adaptaciju.

Dokumentacija sadrži 2D projekte , 3D nacrte ili troškovnik opreme.

Ako se radi o kompletnom vođenju projekta uglavnom sadrži sve navedeno.

Sa tom dokumentacijom , točnije projektnom mapom, kreće se u realizaciju tj. nabavu opreme i građevinske radove.

Klijent može realizirati projekt uz pomoć dizajnera ili samostalno. 

IMG-20180621-WA0010.jpg

NOVO STANJE

2. KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PROJEKTIRANJA I DIZAJNERSKOG RJEŠENJA ?
Projektiranje interijera ✏✒🖋📏📐📌🗒_#a
detalj kamen2.png

Projektiranje ili 2D vizualizacija (tlocrtni prikaz) odnosi se na tehnički dio projekta.

Nacrte za izvedbene radove .koji uključuju idejno rješenje, pozicije zidova i otvora, obrade podova , nacrte za struju, vodu, dispoziciju namještaja po mjeri i sl.

Dizajnersko rješenje odnosi se na realizaciju stila uređenja. Prezentira se putem 3D alata ili projektnom mapom sa slikovnim troškovnikom opreme i namještaja. 

Te dvije usluge većinom su usko vezane , osim ako se radi o novogradnjama koje zahtijevaju isključivo opremanje interijera. 

Više primjera o tome možete pronaći u galeriji naših radova ili na našem facebooku.

3. MOŽE LI SE LUKSUZAN DOJAM POSTIĆI I BEZ LUKSUZNE OPREME?
Untitled.jpg

Luksuzni dojam moguće je postići bez luksuzne opreme.

Luksuz je naravno i kvaliteta , ali postoje elementi koji definiraju luksuzni stil , poput materijala, obrade površina i slično , a koji ne moraju biti nužno najskuplja opcija kako bi u prostoru postigli luksuzni stil.

Primjerice odabir materijala visokog sjaja . MDF lakirani , najskuplji je pločasti materijal od kojeg se proizvodi namještaj , ali postoje iverice i akrili u visokom sjaju koji su cijenom pristupačniji a ujedno mogu postići veoma sličan efekt.

Više o tome i o ostalim temama saznajte na našem blogu. 

4. JE LI MOGUĆE KOD NAS PRONAĆI SVE ZA REALIZACIJU IDEJA KOJE VIDIMO NA INTERNETU?
Modern Interior Design

Često čujem komentare poput "Kod nas nema ništa za kupiti, na internetu ima toliko ideja , ali u našim trgovinama nema određenog namještaja."

Društvene mreže pune su fenomenalnih slika interijera koje nas svakodnevno inspiriraju i uvode u nove trendove u dizajnu. Istina je da naši veliki lanci salona namještaja nemaju baš sve to što vidimo na internetu. Ali sve to što je tamo mora postojati , zar ne? Pitate se gdje to nabaviti? Postoje mnogi saloni namještaja koji prate trendove i upravo nude to što vama treba , samo ih treba znati pronaći. Također postoje razne stranice na internetu na kojima se može pouzdano online naručiti sve što vam treba. 

U koliko ni tamo niste pronašli ono što vas zanima postoje stolari,bravari i ostale zanatlije koji vam mogu izraditi ono što želite.

Zato nas pratite na blogu i prijavite se na naš newsletter ,te primajte svježe informacije o aktualnim stilovima uređenja i trendi namještaju.

A ukoliko i dalje niste došli do odgovora na željeno pitanje slobodno nas kontaktirajte na naš mail i rado ćemo vam pomoći pronaći ono što vas zanima. 

bottom of page