3 SAVJETA ZA UREĐENJE INTERIJERA

Postoje određena pravila struke koja je potrebno slijediti, ali ljepota se ne temelji na zakonima pa ako želite udahnuti dušu u svoj prostor poslužite se slijedećim trikovima.
1. UNESITE U PROSTOR DIO SEBE

Sigurno ima nešto posebno što druge, pa i vas, asocira na vašu osobnost. Istaknite ga kroz sliku, skulpturu, boju, kuhinjsku krpu, zavjesu...

Uzmimo za primjer suncokret. S njim uvijek možete osviježiti svoju vazu, no međutim sa žutim zavjesama, zelenim jastucima i kaucom od ratana, vaš dnevni boravak će izgledati kao jedan veliki suncokret.2.ORGANIZACIJA I KREATIVNI NERED

Ako ste organizirani tip, dobro je uvijek u prostoriji imati zatvoreni element u koji ćete posložiti knjige, adresare, poštu i sve ono što ne koristite svakodnevno; tako će vam duša biti mirnija, a iza zatvorenih vrata ne mora nužno sve biti uredno posloženo.

Ako volite kreativni nered, izađite iz standardnih okvira i umjesto na police složite knjige na pod,to će prostoru podariti toplinu i osjećaj doma.


3.UNESITE U PROSTOR NEŠTO STO JE PROTIV SVIH PRAVILA

Igrati na sigurno može ostavi hladan dojam na prostor, kao da ste u nekoj već viđenoj slici iz časopisa o interijerima. Odvažite se i ubacite u svoju dnevnu sobu šareni tabure, pokrivač za kauč, jastučić ili dekicu koju ćete koristiti u večernjim satima dok gledate tv, a preko dana ležerno prebaciti preko naslonjača.