3 SAVJETA ZA UREĐENJE INTERIJERA

Postoje odredena pravila struke koje je potrebno slijediti,ali ljepota se ne temelji na zakonima,pa ako zelite udahniti dusu u svoj prostor posluzite se sljedecim trikovima.
1. UNESITE U PROSTOR DIO SEBE

Sigurno ima nesto posebno sto druge pa i vas asocira na vasu osobnost. Istaknite ga kroz sliku,skulpturu,boju,kuhinjsku krpu,zavjesu...

Uzmimo za primjer suncokret. S njim uvijek mozete osvjeziti svoju vazu,no medutim sa zutim zavjesama,zelenim kusinima i kaucom od ratna vas dnevni boravak ce izgledati kao jedan veliki suncokret.2.ORGANIZACIJA I KREATIVNI NERED

Ako ste organizirani tip,dobro je uvijek u prostoriji imati zatvoreni element u koji cete posloziti knjige,adresare,postu i sve ono sta ne koristite svakodnevno,tako ce vam dusa biti mirnija a iza zatvorenih vrata ne mora nuzno sve bit uredno poslozeno.

Ako volite kreativni nered,izadite iz standarnih okvira i umjesto na police slozite knjige na pod,to ce prostoru podariti toplinu i osjecaj doma

3.UNESITE U PROSTOR NESTO STO JE PROTIV SVIH PRAVILA

Igrati na sigurno moze ostavi hladan dojam na prostor,kao da ste u nekoj vec videnoj slici iz casopisa o interijerima. Odvazite se i ubacite u svoju dnevnu sobu sareni tabure,pokrivac za kauc,kusinic ili dekicu koju cete koristit u vecernjim satima dok gledate tv,a preko dana lezerno prebaciti preko naslonjaca.USPOMENE

Tokom zivota skupimo mnogo uspomena na putovanja,djetinjstvo,rodendane ,godisnjice,bivse kolege s posla... Sve to cuvamo u nekoj kutiji ispod kreveta ili na policama,u kutu neke sobe ili u garazi.Ali predmet ne cini uspomenu,pogled na predmet nas prisjeca na neke lijepe trenutke,a te misli zovemo uspomenama.

Zato,odaberite nesto od tih uspomena sto se nikako ne uklapa u vas interijer i postavite to na mijesto na kojem se najbolje istice,vjerujte mi sto god bilo uklopit ce se ,a svi ce prvo primjetiti bas taj detalj.

Uzmimo za primjer nekakav komad odjece kojeg ste dobili za rodendan od kolega s posla.Haljinu?

Vec neko vrijeme haljina „lezi“ u ormaru medu ostalom odjecom.Zasto je ne premjestiti na neko vidljivo mijesto?Na primjer u dnevnu sobu? Ako vam se ta cini pre ekstremnim objesiti haljinu na zid dnevne sobe,kupite mali tabure i njegov gornji dio tapecirajte materijalom od te haljine.Sjediste neka ima svrhu poklopca ,pa u njega poslozite ostale predmete koje cuvati kao uspomene. Tako ce u dnevnom boravku uvijek zivjeti lijepi trenutci koji su iza nas.ŠARENO ZA VESELIJI PROSTOR

Šarenilo ponekad asocira na neukus i kić,ali ne mora biti tako. Ako se pravilno i umjereno primjeni,šarenilo u prostoru može izgledato jako suvremeno i moderno.

Osnovne boje kao sto su zuta,zelena,plava,crvena ili ruzicasta izmjesane u jednoj prostoriji nece ostaviti dojam neukusnog sarenila.Bilo da se radi o dekorativnim jastucima,tepihu,vazi ili boji zida,ne moze pretjerati s njima.Pogledajte dugu. Jeli vam ona šarena i neukusna?


OŽIVITE STARU KOMODU

U kojem god stil je ureden vas dom,dobro ce ga zaciniti preuredena stara bakina komoda.Prelakirana i u svojoj izvornoj boji,izgledat ce kao namjestaj iz neke bajke. Poigrajte li se sa zlatnom ili srebrenom bojom pridonijet cete ozbiljnosti u prostoru.Dok ce svijetlo plava ,bijela ili ruzicasta komodu uciniti romanticnom.

Hodnik je idealna prostorija za takav detalj.Ipak on ostavlja prvi dojam pri ulasku u prostoriju. Jedna takva komoda,otvorena knjiga i staro ogledalo zadivit ce svakog gosta,a ujedno i posluziti svrsi odlaganja kljuceva pri ulasku i popravljanja frizure pri izlasku iz kuce.

Svoju pricu ce pricati i u blagavaonici,dnevnoj ili spavacoj sobi pa cak i u uredu. Sa takvim komadom namjestaja ne moze se pogrijesiti u niti jednom prostoru. Za onog tko voli, „bakina“ komoda je nesto sto je vjecno.

Nekada nam slike iz kataloga mogu posluziti kao insiracija.Ali slika nikada nece imati ono sto ima vas dom. Nece imati vas. Zato ne listajte kataloge ,nego prvo pogledajte u sebe i oko sebe. Zapitajte se samo jedno.Što najvise volim?

A ako ipak trebate dodatni poticaj ,inspiraciju za preuređenje uvijek mozete pronaci ovdje.Vec od sljedeceg puta nesto za one najhrabrije.Kako preko crnih zidova do uzbudljivih interijera.

0 views

Želite primati besplatne savjete o interijerima?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now