3 SAVJETA ZA UREĐENJE INTERIJERA

Postoje određena pravila struke koja je potrebno slijediti, ali ljepota se ne temelji na zakonima pa ako želite udahnuti dušu u svoj prostor poslužite se slijedećim trikovima.
1. UNESITE U PROSTOR DIO SEBE

Sigurno ima nešto posebno što druge, pa i vas, asocira na vašu osobnost. Istaknite ga kroz sliku, skulpturu, boju, kuhinjsku krpu, zavjesu...

Uzmimo za primjer suncokret. S njim uvijek možete osviježiti svoju vazu, no međutim sa žutim zavjesama, zelenim jastucima i kaucom od ratana, vaš dnevni boravak će izgledati kao jedan veliki suncokret.2.ORGANIZACIJA I KREATIVNI NERED

Ako ste organizirani tip, dobro je uvijek u prostoriji imati zatvoreni element u koji ćete posložiti knjige, adresare, poštu i sve ono što ne koristite svakodnevno; tako će vam duša biti mirnija, a iza zatvorenih vrata ne mora nužno sve biti uredno posloženo.

Ako volite kreativni nered, izađite iz standardnih okvira i umjesto na police složite knjige na pod,to će prostoru podariti toplinu i osjećaj doma.


3.UNESITE U PROSTOR NEŠTO STO JE PROTIV SVIH PRAVILA

Igrati na sigurno može ostavi hladan dojam na prostor, kao da ste u nekoj već viđenoj slici iz časopisa o interijerima. Odvažite se i ubacite u svoju dnevnu sobu šareni tabure, pokrivač za kauč, jastučić ili dekicu koju ćete koristiti u večernjim satima dok gledate tv, a preko dana ležerno prebaciti preko naslonjača.USPOMENE

Tijekom života skupimo mnogo uspomena na putovanja, djetinjstvo, rođendane, godišnjice, bivše kolege s posla... Sve to čuvamo u nekoj kutiji ispod kreveta ili na policama, u kutu neke sobe ili u garaži. Ali predmet ne čini uspomenu, pogled na predmet nas prisjeća na neke lijepe trenutke, a te misli zovemo uspomenama.

Zato, odaberite nešto od tih uspomena što se nikako ne uklapa u vaš interijer i postavite to na mjesto na kojem se najbolje ističe, vjerujte mi što god bilo uklopit će se, a svi će prvo primijetiti baš taj detalj.

Uzmimo za primjer nekakav komad odjeće kojeg ste dobili za rođendan od kolega s posla. Haljinu?

Već neko vrijeme haljina „leži“ u ormaru među ostalom odjećom. Zašto je ne premjestite na neko vidljivo mjesto? Na primjer u dnevnu sobu? Ako vam se to čini pre ekstremnim - objesiti haljinu na zid dnevne sobe, kupite mali tabure i njegov gornji dio tapecirajte materijalom od te haljine. Sjedište neka ima svrhu poklopca, pa u njega posložite ostale predmete koje ćete čuvati kao uspomene. Tako će u dnevnom boravku uvijek živjeti lijepi trenutci koji su iza nas.ŠARENO ZA VESELIJI PROSTOR

Šarenilo ponekad asocira na neukus i kič, ali ne mora biti tako. Ako se pravilno i umjereno primjeni, šarenilo u prostoru može izgledati jako suvremeno i moderno.

Osnovne boje kao što su žuta, zelena, plava, crvena ili ružičasta izmiješane u jednoj prostoriji, neće ostaviti dojam neukusnog šarenila. Bilo da se radi o dekorativnim jastucima, tepihu, vazi ili boji zida, ne možete pretjerati s njima. Pogledajte dugu. Jeli vam ona šarena i neukusna?


OŽIVITE STARU KOMODU

U kojem god stilu je uređen vaš dom, dobro će ga začiniti preuređena stara bakina komoda. Prelakirana i u svojoj izvornoj boji, izgledat će kao namještaj iz neke bajke. Poigrate li se sa zlatnom ili srebrenom bojom pridonijet ćete ozbiljnosti u prostoru. Dok će svijetlo plava, bijela ili ružičasta komodu učiniti romantičnom.

Hodnik je idealna prostorija za takav detalj. Ipak ,on ostavlja prvi dojam pri ulasku u prostoriju. Jedna takva komoda, otvorena knjiga i staro ogledalo zadivit će svakog gosta, a ujedno i poslužiti svrsi odlaganja ključeva pri ulasku i popravljanja frizure pri izlasku iz kuće.

Svoju priču će pričati i u blagovaonici, dnevnoj ili spavaćoj sobi pa čak i u uredu. S takvim komadom namještaja ne može se pogriješiti ni u jednom prostoru. Za onog tko voli, „bakina“ komoda je nešto što je vječno.

Nekada nam slike iz kataloga mogu poslužiti kao inspiracija. Ali slika nikada neće imati ono što ima vaš dom. Neće imati vas. Zato ne listajte kataloge, nego prvo pogledajte u sebe i oko sebe. Zapitajte se samo jedno. Što najviše volim?

A ako ipak trebate dodatni poticaj, inspiraciju za preuređenje uvijek možete pronaći ovdje. Već od sljedećeg puta nešto za one najhrabrije.Kako preko crnih zidova do uzbudljivih interijera.

99 views0 comments

Recent Posts

See All