KREATIVNI NERED


Kreativni nered može biti stil života, ali kako i zašto uopće nered napraviti kreativnim kad cijeli život težimo tome da stvari dovedemo u red?

Ponedjeljak. Ulazite u kuću poslije posla, skidate sa sebe odjeću i bacate je na onu stolicu koju ste već odavno ukrali iz blagovaonice da vam posluži kao odlagalište. Sredinom tjedna stolica je već zatrpana, a u petak ne možete nego bočno ući u sobu, gurajući vratima odjeću po podu. E pa ta stolica koja se nalazi u svakoj drugoj spavaćoj sobi je najbolji mogući primjer kako nered pretvoriti u kaos.

Zamijenite stolicu nečim praktičnijim, dekorirajte sa stvarima koje stvaraju nered, iskoristite organizatore i kutije te pomoću malo kreativnosti izbjegnite kaos u vašem prostoru."ORMAR" ZA NOŠENU ODJEĆU


Izbacite stolicu iz sobe i zamijenite je štapom za vješanje kojeg ćete postaviti van ormara. Na njemu uvijek držite nekoliko vješalica na koje ćete vješati nošenu robu. Tijekom tjedna će se sigurno nagomilati odjeće, ali ne vise na podu. Nered ćete ublažiti, a vrata od sobe nesmetano otvarati čak i u petak.

Ako je soba mala, štap za vješanje može zamijeniti i držač za ručnike, ne samo jedan, može ih biti i više postavljenih jedan ispod drugoga.


POD KAO POLICA ZA KNJIGE

Police za knjige su osmišljene da bi se stvorio neki red u kućnoj biblioteci, ali ne mora biti i jedino rješenje za to. Odmaknite se malo od standarnih okvira.

Složite knjige na pod, možete ih slagati po veličini ili po bojama, po dužini ili visini, uza zid ili u kut...

Noćni ormarić može biti od naslaganih knjiga koje trenutno čitamo, ne samo što će nam knjige biti pri ruci nego ćemo na njih moći postaviti i noćnu lampu koja će nam olakšati čitanje prije spavanja.

Složene knjige mogu poslužiti i kao stalak za pitar cvijeća.

Prazan kut u dnevnoj sobi može biti ispunjen s piramidom knjiga na koju možemo postaviti nekakav dekorativni predmet ili vazu.

Samo jedna otvorena knjiga na komodi u hodniku može djelovati misteriozno, pa se poslužite tim trikom da uljepšate svoj ulazak u kuću.

Ali nemojte pretjerati da se na kraju nebiste spoticali preko knjiga koje su trebale poslužiti neobičnoj dekoraciji, a ne krađi kućnih kvadrata.