KREATIVNI NERED


Kreativni nered moze biti stil zivota,ali kako i zasto uopce nered napraviti kreativnim kad cijeli zivot tezimo tome da stvari dovedemo u red?

Ponedjeljak.Ulazite u kucu poslije posla,skidate sa sebe odjecu i bacate je na onu stolicu koju ste vec odavno ukrali iz blagavaonice da vam posluzi kao odlagaliste.Sredinom tjedna stolica je vec zatrpana,a u petak ne mozete nego bocno uci u sobu,gurajuci vratima odjecu po podu. E pa ta stolica koja se nalazi u svako drugoj spavacoj sobi je najbolji moguci primjer kako nered pretvoriti u kaos.

Zamijenite stolicu necim prakticnijim,dekorirajte sa stvarima koje stvaraju nered,iskoristite organizatore i kutije te pomocu malo kreativnosti izbjegnite kaos u vasem prostoru."ORMAR" ZA NOŠENU ODJEĆU


Izbacite stolicu iz sobe i zamijenite je stapom za vjesenje kojeg cete postaviti van ormara .Na njemu uvijek drzite nekoliko vjesalica na koje cete vjesati nosenu robu.Tokom tjedna ce se sigurno nagomilati odjece,ali ne vise na podu.Nered cete ublaziti a vrata od sobe nesmetano otvarati cak i u petak.

Ako je soba mala štap za vjesanje moze zamijeniti i drzac za rucnike,ne samo jedan,moze ih biti i vise postavljenih jedan ispod drugoga.


POD KAO POLICA ZA KNJIGE

Police za knjige su osmisljene da bi se stvorio neki red u kucnoj biblioteci,ali ne mora biti i jedino rjesenje za to.Odmaknite se malo od standarnih okvira.

Slozite knjige na pod ,mozete ih slagati po velicnii ili po bojama ,po duzini ili u visinu,uza zid ili u kut...

Nocni ormaric moze biti od naslaganih knjiga koje trenutno citamo,ne samo sto ce nam knjige biti pri ruci nego cemo na njih moci postaviti i nocnu lampu koja ce nam olaksati citanje prije spavanja.

Stozene knjige mogu posluziti i kao stalak za pitar cvijeca.

Prazan kut u dnevnoj sobi može biti ispunjen sa piramidon knjiga na koju možemo postaviti nekakav dekorativni predmet ili vazu.

Samo jedna otvorena knjiga na komodi u hodniku moze djelovati misteriozno,pa se posluzite tim trikom da uljepsate svoj ulazak u kucu.

Ali nemojte pretjerati da se na kraju nebi spoticali preko knjiga koje su trebale posluziti neobicnoj dekoraciji , a ne krađi kucnih kvadrata.
DEKORATIVNE KUTIJE KAO PRIJATELJ VAŠEG DOMA

U katalogu ili casopisu o interijerima uvijek na sjedecim garniturama mozemo vidjeti dekorativne jastuke,deku ili neki prekrivac koji obogacuje garnituru i stapa je sa prostorom,ali u nasem domu ti jastuci i prekrivaci nisu poslusni kao na slici.Tokom dana se neizbjezno pretvaraju u nered.

Da bi to sprijecili mozete se posluziti dekorativnim kutijama.Ima ih za kupiti u prodavaonicama namjestaja.aAko vec imate neku ali vam se ne svida kako se uklapa u prostor, mozete je obloziti nekakvom tkaninom ili novinskim papirom kako bi postigli bas onaj efekt koji zelite.

Kutija moze sluziti kao spremnik za dekorativne jastuke ili neke drge dekorativne plahte koje vam smetaju dok lezite na kaucu.Moze cuvati i deke koje vam sluze za pokrivanje dok odmarate.

Opcenito su jako prakticne pa se mogu koristiti i u drugim prostorijama za pospremanje stvari koje nam stvaraju nered."IZLOŽBENI PROSTOR" ZA DJECIJE IGRACKE

Ako imate malu dijecu sigurno vam je poznat scenarij spoticanja o igracke. Sa prvim igrackama sigurno ste donijeli sanduk ili kutiju za spremanje istih,ali polako vec trebate sjedati na njega kako bi se uspio zatvoriti,jer su vasem dijetetu najdraze igracke upravo one koje treba baciti.

Igracke mogu jako lijepo izgledati u dijecijoj sobi koja ne bi ni trebala biti bez njih. Zato da izbjegnete skakanje po sanduku kako bi ga zatvorili ,izaberite "izlozbeni prostor" za igracke i pretvorite slaganje sobe u igru. Svaki tjedan zajedno sa svojim djetetom odaberite nekoliko igracaka koje ce taj tjedan boraviti van sanduka.Odaberite i „izlozbeni prostor“ za te igracke. To moze biti polica na zidu,krevet,kut u sobi pa cak i sanduk za igracke. Time cete rasteretiti sanduk ili kutije,djecija soba ce i dalje biti vesela,a vase dijete ce se pri tom i zabaviti.

Ne dajte da vam sredivanje nereda preuzme svakodnevnicu i postane rupa bez dna,uzmite stvar uz svoje ruke i uz pomoc malo kreativnosti olaksajte sebi zivot. Nered ne mora biti vas neprijatelj i nuzno zlo.Cak je i jednom fizicar Albert Einstein rekao: „Ako je nered na radnom stolu znak nereda u glavi,što onda govori prazan stol? „

Pa što bi onda govorio sterilno uredan prostor? Ne bi ga sigurno zvali dom..

0 views

Želite primati besplatne savjete o interijerima?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now