OBLOGE ZA ZIDOVE

Obloge na zidu mogu biti jako efektan detalj u interijeru. Osim što će upotpuniti dojam, u nekim slučajevima, ovisno o odabiru materijala, služit će i kao zvučna izolacija.

Ovisi u kojem stilu želimo urediti prostor, zidne obloge možemo izraditi od drva, iverice, tapeciranih ploča, ogledala, zidnih tapeta i sl.

Na ovoj slici nalazi se obloga od 2 vrste iverice. Drveni dekor-furnir i bijela iverica u različitim debljinama (18 ,16 i 10 mm). Sivi dijelovi su dijelovi zida ispod obloge. Panel je izrađen po mjeri, svaki komad posebno i kao takav montiran na licu mjesta.Ova zidna obloga također je rađena po mjeri iz više dijelova. Radi se o panelu napravljenom od iverice 10mm u podlozi. Na nju je zalijepljena spužva, te je sve zajedno tapecirano u eko kožu.Na isti princip radili smo i ovu oblogu. Umjesto eko kože koristili smo pliš kao završni materijal, a između obloga umetnute su lajsne od zlatnog pleksiglasa.Osim tapeciranih obloga, jako moderan efekt može se postići korištenjem ogledala. Posebno dobar efekt imat će u uskim i malim prostorima.

Na ovom primjeru vidimo ogledalo rezano na trakice od 5 cm koje smo na zid postavljali svakih 5 cm.