OBLOGE ZA ZIDOVE

Obloge na zidu mogu biti jako efektan detalj u interijeru. Osim što će upotpuniti dojam , u nekim slučajevima,ovisno o odabiru materijala, služiti će i kao zvučna izolacija.

Ovisi u kojem stilu želimo urediti prostor zidne obloge možemo izraditi od drva,iverice, tapeciranih ploča,ogledala , zidnih tapeta i sl.

Na ovoj slici nalazi se obloga od 2 vrste iverice. Drveni dekor-furnir i bijela iverica u različitim debljinama (18 ,16 i 10 mm) . Sivi dijelovi su dijelovi zida ispod obloge. Panel je izrađen po mjeri, svaki komad posebno , te kao takav montiran na licu mjesta.Ova zidna obloga također je rađena po mjeri iz više dijelova. Radi se o panelu napravljenom od iverice 10mm u podlozi . Na nju je zalijepljena spužva , te je sve zajedno tapecirano u eko kožu.Na isti princip radili smo i ovu oblogu. Umjesto eko kože koristili smo pliš kao završni materijal, a između obloga umetnute su lajsne od zlatnog pleksiglasa.Osim tapeciranih obloga , jako moderan efekt može se postići korištenjem ogledala. Posebno dobar efekt imati će u uskim i malim prostorima .

Na ovom primjeru vidimo ogledalo rezano na trakice od 5 cm koje smo na zid postavljali svako 5 cm .Ovaj zid desno na slici kompletno je obložen ogledalom , koje se radilo iz više dijelova po mjeri prostora. Ogledalo može biti i tonirano, pa tako ako želite malo dramatičniji look možete koristiti sivo ili brončano.


Slavne "Štukadure" danas se često koriste u interijerima. Radi se o letvama od stiradura koje se kupuju po komadu. Na ovom primjeru imamo u donjem dijelu široku podnu opciju , sa svojim pripadajućim završetkom na sredini zida. U sredini su tanje letvice od kojih smo izrađivali pravokutnike te ih jednu po jednu postavljali na zid. Letve dolaze u dimenzijama od oko 2 metra te se slažu i režu po potrebi. Na zid se lijepe silikonom. Jednostavne su za postaviti ali zahtijevaju preciznost i pedantnost.


Oslikano kaljeno staklo kao obloga u tušu. Fotografije možete kupiti u visokoj rezoluciji na internet stranici poput https://www.shutterstock.com/ ili u suradnji sa grafičarom izraditi vlastite prema želji.
Na zidu iza recepcije nalaze se keramičke pločice sa zlatnom bordurom. Drveni dijelovi su fronte od ormara koji su uvučeni u zid. Između trakica od furnira nalaze se i trakice od ogledala što sve zajedno čini vratnicu ormara. Recepcija je također obložena keramičkom pločicom velikog formata,preko koje je furnir ploča ispod koje se nalazi led rasvjeta .
Najjednostavnija opcija za oblogu zida je zidni tapet. Njega također osim u već gotovim kupovnim rolama možete naručiti i izraditi po mjeri za vaš prostor. Na slici je odabrani motiv kupljen na https://www.shutterstock.com/ stranici te printan na zidni tapet hrapave teksture tako da ukupni zid odaje dojam ulja na platnu.


Sve fotografije su iz galerije radova KKdesign-a.

0 views

Želite primati besplatne savjete o interijerima?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now