MODERNI INTERIJERI-PASTELNE KUHINJE

U današnje vrijeme često viđamo pastelne tonove u interijeru. U ovom članku ćemo komentirati materijale na slikama te slaganje ostalih tonova uz njih.

Priložene fotografije za inspiraciju izvorno su s danas popularnog Pinteresta.Kuhinja sa slike napravljena je od bojanog medijapana (poznata skraćenica MDF koju ću nastaviti koristiti u tekstu).

Završna obrada joj je u mat varijanti, ne u visokom sjaju.

Što zapravo dobijemo izborom MDF-a?

Primijetiti ćete da kuhinja nema ručkice, ručkice su zapravo sastavni dio fronte, tj. vratnice. MDF nam omogućava da njegovu sirovinu oblikujemo kako želimo te je potom lakiramo u boju po izboru. Postoje i folije kojima se vratnice plastificiraju, ali u tom slučaju ograničeni smo bojama i dekorima. S toga za ovakav dojam kuhinje prije svega potreban nam je odabir lakiranog MDF-a.

Što je sa radnom plohom?

U ovom slučaju kuhinja je elegantna upravo zbog debljine radne ploče. Na slici je kamen. Alternativa bi bila kompakt ploča koja je također tanka, elegantna i otporna na vodu i toplinu.

Sudoper?

Ovakav sudoper čiji je tip montaže ugradnja pod ploču može se napraviti upravo kod korištenja navedenih ploča (kamen ili kompakt). Kod klasičnih ploča od iverala nije dobro rješenje. U tom slučaju bismo išli na sudoper koji se ugrađuje na ploču, ali na taj način ne bi postigli ovaj efekt kao na slici.

Također odabirom deblje ploče kuhinja gubi eleganciju.

Tu je još kompakt kao najskuplja opcija, ali za ovaj slučaj upravo su ravne linije kamene ploče zadužene za ovaj ukupni dojam. Idemo dalje...


Kod ove kuhinje korištena je također kamena radna ploča ali u nešto debljoj varijanti. Usporedite sami što je za vas veća elegancija.

Na slici je jako dobro prikazan odnos materijala. Iako je pastelno zelena boja poprilično nježan ton, mramorna ploča je u ovom slučaju "hladan" odabir, a s dodatkom drvenog elementa, točnije police na zidu, postignuta je toplina u prostoru. Umjesto police drveni dekor se može koristiti i na gornjim elementima.

Kod ove kuhinje također imamo ne svakidašnju pojavu, koja je sve prisutnija, a to su crne sanitarije. Naša voda je puna kamenca, ali tvornice koje proizvode ovakve sanitarije pobrinule su se za završnu obradu tako da ovakav izbor nećete čistiti češće nego kromiranu ili neku drugu verziju.